Nyhet

Tid for dugnad i sameier og borettslag

Mange borettslag og sameier organiserer felles dugnader på denne tiden av året. Dette er en flott anledning til å rydde opp i fellesarealene, få unna enkelt vedlikeholdsarbeid og samtidig bli bedre kjent med naboene.

Her er noen viktige punkter om dugnad i borettslag og sameier:

 1. Oppmøteplikt og Dugnadsbot:

 2. Styret har ikke lov til å gi bøter eller gebyrer til de som ikke møter på dugnaden. Selv om noen sameier og borettslag har dette nedfelt i vedtektene, er det ikke tillatt. Imidlertid kan styret estimere kostnaden for å få jobben utført av et firma og fordele denne kostnaden etter sameiebrøken. De som deltar på dugnaden, slipper å betale sin del. Dette kan føles som en “bot” for de som ikke stiller, men det er en viktig prinsipiell forskjell.

  Hvis du ikke kan stille på dugnaden på grunn av sykdom eller skade, kan det likevel hende at du må betale. Ofte løses slike situasjoner uten at noen faktisk må betale. Kanskje kan du ikke delta i år, men var med i fjor og blir med neste år.

 3. Alternativt Tidspunkt:

 4. Hvis du ikke kan stille opp den dagen dugnaden er planlagt, kan du høre med styret om å gjøre din andel av jobben på et annet tidspunkt. Noen steder organiseres dugnaden over flere dager, slik at flere kan bidra.

 5. Ansvar og Sikkerhet:

 6. Styret har ansvar for å følge HMS-regler (helse, miljø og sikkerhet) for det aktuelle arbeidet. De skal sørge for at arbeidet er forsvarlig og at folk ikke skader seg.

  Det er alltid lurt at styret sjekker forsikringene sine for å være på den sikre siden.

  Vurder å sette bort enkelte oppgaver. PHM tilbyr et bredt utvalg av tjenester innen eiendomsservice: https://www.phmgroup.no/tjenester/

 7. Felleskapets Ansvar:

 8. Det er ingen dugnadsplikt, og manglende deltakelse anses ikke som mislighold. Vedlikehold av fellesarealene er fellesskapets ansvar, og man kan spare en del på å utføre enklere arbeid på dugnad.

Ta på deg arbeidshanskene, møt opp, og bidra til å gjøre borettslaget eller sameiet ditt enda bedre! 🛠️🌼

Hvis dere trenger en ekstra hånd kan vi i PHM hjelpe dere med hage og gartnertjenester:

https://www.phmgroup.no/tjenester/hage-gartnertjenester/